16 redenen om nu te stoppen met Facebook

Facebook wie gebruikt het tegenwoordig niet.

Het lijkt een sociale verplichting te worden om een Facebook account te hebben, want heb je het niet dan lijkt het dat je veel informatie mist. Dus waarom zou je stoppen met Facebook?

Persoonlijk contact niet meer nodig

Oogcontact en persoonlijke communicatie lijkt niet meer nodig. Alles kan toch digitaal, ik kan toch digitaal mijn ‘vrienden’ en kennissen onderhouden? Ik hoef de deur niet meer uit. FOUT!Ook ik was ooit een zeer gedreven Facebook gebruiker, nu aanzienlijk minder. Ik heb er positieve maar ook negatieve ervaringen aan over gehouden.

Maar omdat ik het sociale aspect steeds meer begon te missen en het wel erg makkelijk vond om mensen te feliciteren via Facebook met een like of een snel commentaar toe te voegen, bekroop me een tegenstrijdig gevoel. Facebook is geen social media, maar social impersonal media.

We willen alles van iedereen weten

En wil ik echt weten wat iedereen elk uur doet? Waar ze zijn en wat ze aan het eten zijn? Behoor ik een like op een foto te geven waar iemand met een biertje op staat, of een like voor iemand die zegt dat deze morgen een dagje vrij van werk is? En moet ik me schuldig voelen als ik dat niet doe? Waar gaat het nog over, het wordt allemaal behoorlijk oppervlakkig.

Praat eens met elkaar, in real life. Bel elkaar eens wat meer op, bezoek elkaar eens een keer. Kijk elkaar eens in de ogen. Veel Facebook gebruikers hebben wat ze noemen ‘vrienden’ die ze nog nooit in het echt hebben gezien of gesproken. Wel digitaal, hey weer een vriendje erbij + 1. NOT!

Mijn gedachten raken vol met bezigheden van anderen die totaal niet interessant of boeiend voor me zijn, maar toch houd het me onbewust bezig. Wil ik dat? NEE! Ik wil mijn eigen gedachten geconcentreerd houden op de dingen waarmee ik me wel mee bezig wil houden. Ik leef namelijk mijn leven en niet die van anderen, en ik spreek vast niet alleen voor mezelf. En willen anderen hun leven met me delen, dan sta ik daar altijd, maar dan wel persoonlijk, voor open.

Zo, en nu eerst even mijn FB checken.. oops!

Hieronder redenen om wel of niet te STOPPEN MET FACEBOOK.

Stoppen omdat:

1.) het erg verslavend werkt;

2.) het veel tijd kost de hele dag status updates bij te houden;

3.) je veel gaat nadenken over hoe je je activiteit op Facebook moet zetten;

4.) mensen hun leven rooskleuriger afschilderen dan het in werkelijkheid is;

5.) je niet meer toekomt aan het lezen van een goed boek;

6.) mensen je continue uitnodigen voor online tijd rovende spelletjes;

7.) je wel of niet moet accepteren voor een mijn kalender uitnodiging;

8.) het eruit ziet dat je eigenlijk zonder Facebook weinig tot geen vrienden hebt;

9.) je schuldig voelt als je iemand via Facebook bent vergeten te feliciteren;

10.) je gaat verwachten dat mensen gaan reageren op je status updates;

11.) je meer tijd wilt besteden aan je relatie en persoonlijke vrienden;

12.) je omgeving zich irriteert omdat je continue je mobiele telefoon in je hand hebt;

13.) je meer tijd wilt overhouden voor je familie, echte vrienden en echte kennissen;

14.) je privacy en informatie nu eigenlijk gewoon op straat ligt;

15.) je ziet dat mensen elkaar als ‘vriend’ hebben terwijl ze elkaar niet kunnen luchten;

16.) je geen zin meer hebt updates te lezen en foto’s te zien van vreemde mensen;

 

Facebook account verwijderen in 3 stappen:

1.) login je Facebook account;

2.) ga naar: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

3. bevestig;

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail