5 Psychologische tips die jij moet kennen

Deze 5 psychologische tips zullen je helpen te krijgen wat je wilt, iemands vertrouwen te winnen of om te ontspannen wanneer je gestrest bent.

Hier lees je 5 tips die je steeds weer zullen helpen in elke situatie. Als je graag het uiterste uit het leven wilt met behulp van psychologie gebruik dan deze tips hieronder.

 

1.) Als een groep mensen samen lachen kijk dan wie naar wie kijkt tijdens het lachen. Het is namelijk zo dat als je in een groep lacht, je automatisch en instinctief kijkt naar de persoon die jij het meest mag. Het is een soort vraag om bevestiging om te kijken of je dezelfde humor deelt en op het zelfde niveau zit met de persoon die je aankijkt. Wil je weten wie met wie het meest connect gooi dan een paar grappen in de groep.

 

2.) Ben je gestrest? Neem dan wat kauwgum en begin te kauwen. Wanneer je kauwt denkt je lichaam dat je eet. Wanneer je eet denkt je lichaam dat er geen gevaar is en zal daarmee je hersenen foppen zodat je kalm en rustig gaat worden.

 

3.) Wil je de waarheid weten wanneer je geen bevredigend antwoord hebt gehad? Blijf de persoon dan aanstaren en zeg niets. De persoon tegenover je vind dit vaak zo vervelend dat deze begint door te praten en je zo meer informatie krijgt.

 

4.) Heb je een sollicitatie en voel je je niet op je gemak? Stel je dan voor dat de persoon tegenover jou een hele goede oude vriend is die je lang niet hebt gezien. Weet dat die persoon net zo zenuwachtig kan zijn als jij. En, kom binnen met een lach. Dit zal je kalmeren zodat je een ontspannen gesprek krijgt.

 

5.) Let op iemands voeten! Als je met iemand aan het praten bent en de voeten van die persoon staan een andere kant op, bijvoorbeeld naar de deur, dan zijn ze niet echt geïnteresseerd in het gesprek. Dit geld ook voor het lichaam, is het van je afgewend pas je onderwerp aan of sluit het gesprek af.

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail