Air France bommelding Boeing 777 Misleidend bericht

RTL Nieuws 20 december | 13:04

“..na onderzoek bleek dat het daadwerkelijk een explosief was. Dat is nu op een veilige plaats tot ontploffing gebracht..”

RTL Nieuws 20 december | 14:33

Het verdachte pakketje dat was gevonden in een toestel van Air France in Kenia, was geen explosief. In een van de toiletten was een kartonnen doos gevonden. Daar zat een kookwekker aan vast getapet. Uit onderzoek blijkt dat het om een nepbom ging.

Bom tot ontploffing gebracht VS Het was geen bom

Waarom brengen de autoriteiten dat de bom op een veilige plaatst tot ontploffing is gebracht. Evan later is de update dat het om een nepbom ging en dat er verder onderzoek gaande is. Uit de berichtgeving wordt duidelijk dat in het eerste bericht knetterhard gelogen wordt en dit de media in wordt gegooid. Wie heeft wat te verbergen en waarom is de vraag.

Dit zegt CNN over de Air France bommelding in Kenia

Vier mensen zijn gearresteerd voor het hebben van een verdacht apparaat dat werd gevonden in het toilet tijdens een Air France vlucht dat vroeg om een noodlanding in Kenia op zondagochtend.

De vier waren allemaal aan boord van de Air France vlucht 463, een Boeing 777 dat vloog vanaf Mauritius naar Parijs. Het toestel werd omgeleid naar de kust van de Keniaanse stad Mombasa nadat het verdachte pakket werd gevonden in het toilet.

Dit vertelde de Keniaanse secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken Joseph Nkaissery aan CNN. Hij heeft de nationaliteiten van de vier verdachten niet onthullen.

Het object was van papier met een kookwekker

De luchtvaartmaatschappij gaf aan dat het et object werd geanalyseerd waarbij er geen explosieven zijn gevonden.

Air France CEO Frederic Gagey beschreef het object op een persconferentie zondagmiddag als een kartonnen doos met papieren, met “iets als een kookwekker” erin verwerkt. Hij zei dat er een onderzoek moet worden uitgevoerd om te bepalen wie het item in het toilet heeft achtergelaten. “We vinden dit gedrag dom en de schade die dit veroorzaakt is volstrekt onaanvaardbaar,” zei hij.

Gagey vertelde dat de 473 gestrande passagiers en bemanning, die geëvacueerd zijn uit het vliegtuig via de zij glijbanen, zijn ondergebracht in een hotel in Mombasa. In de komende uren zullen ze doorvliegen naar Frankrijk.

Veiligheid en professionaliteit werden goed gehandhaafd

Er was geen falende beveiliging bij de Mauritiaanse luchthavenautoriteiten geweest, aangezien het artikel geen explosieven bevatte zou het daarom niet zijn opgepikt door de screening.

Niettemin heeft de luchtvaartmaatschappij in een verklaring gezegd dat het de veiligheidsmaatregelen in Mauritius gaat aanscherpen. De luchtvaartmaatschappij bracht hulde aan de efficiëntie en de professionaliteit van de bemanning.

De vlucht, met als bestemming de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, heeft toestemming gevraagd om te landen op de internationale luchthaven Moi in Mombasa nadat het verdachte pakket werd ontdekt in het toilet, zei de Keniaanse politiechef Joseph Boinnet.

“Het vliegtuig landde veilig om 00:37 lokale tijd,” zei Boinnet in een verklaring.

Keniaanse onderzoekers werkten in samenwerking met Frankrijk en Mauritius, aldus een tweetde Kenia ministerie van Binnenlandse Zaken .

De Keniaanse ministerie van Binnenlandse Zaken melde via Twitter dat alle passagiers en de 14 bemanningsleden allemaal veilig zijn aangekomen in hun hotels.

Hieronder een foto getwittert door een van de passagiers waarbij ze een update krijgen van een Keniaanse official.

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail