De Apple iPhone en Samsung Galaxy hebben innovatie gebrek

Overstappen van de iPhone 3GS naar de iPhone 5. Dat was een geweldige ervaring. Een heel nieuwe design, een strakker en kleurrijker scherm.

Hoge resolutie camera en een camera aan de voorkant. Facetime, wat wil je nog meer.

Wat kan er  nog meer? De iPhone 6 is in ontwikkeling bij Apple en dit nu ze de iPhone 5S eerst gaan aankondigen. Ja precies de iPhone 5S. De kans dat deze net zo teleurstellend is als de

iPhone 4 naar de iPhone 4S is naar mijn mening gelijk.

Een minor update

Wat gaan we krijgen met de iPhone 5S? Een snellere processor. Nog meer megapixels in de camera. Een andere variatie in van opslag? Zodra je de 5S in je hand hebt is de kans weer groot dat je geen verschil merkt met de iPhone 5. Niemand zal het verschil merken. Jammer gemiste kans.

Samsung Galaxy 4

En dan hebben we de Galaxy 4S. Je kan daar mee navigeren zonder dat je het scherm aanraakt. Yes! Ohja is dat echt handig? Je houd je vinger een paar millimeter boven het scherm en wacht op de feedback van de Galaxy 4, hij reageert dan alsof je daadwerkelijk het scherm aanraakte..

Ook kan je door foto’s bladeren door grote handbewegingen van links naar rechts te zwaaien voor de camera van het toestel. De Galaxy 4 zal dan 1 voor 1 je foto’s laten zien. Waarom niet gewoon het scherm aanraken, vegen, bladeren, tikken zoals iedereen nu gewend is met touch screens?

Wat hebben we dan wel nodig?

Een besturingssysteem wat innovatief is. Wat weet hoe de mens functioneert. Persoonlijk vind ik dat de iPhone heel dicht in de buurt komt qua bediening. Samsung vind ik wat ‘houterig’ in de navigatie, maar dat is een persoonlijke ervaring van mijzelf. Ik ben gebruiker van de iPhone en de Galaxy.

Wat gaan we niet krijgen door gebrek aan innovativiteit?

  1. Een smartphone wat een toetsenbord kan projecteren op tafel zodat je daar op een virtueel groot toetsenbord je teksten kan wegtypen.
  2. Een buigbaar flexibel scherm dat een aantal graden kan meebuigen voordat het knapt. In plaats van de nu keiharde en ‘onkrasbare’ schermen die wel in duizend stukken knappen als hij buigt.
  3. Een ‘Siri’ waar je gewoon Nederlands tegen kan praten.
  4. Innoveren in multitouch gesture in plaats van grote zwaaibewegingen interpreteren voor navigatie.
  5. Een accu die langer dan 1 dag mee gaat bij gemiddeld gebruik.
  6. Wie kent er nog een paar?
Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail