Een ei met Fipronil hoort erbij

Nederland is gek geworden.

Niet door een koeienziekte maar door het doordraaien van een ei, en het hele mediacircus erom heen. De kranten schreeuwen om aandacht.

Ineens weten we dat onze kippen zijn bespoten met Fipronil. Er zijn praters a.k.a. ‘klokkenluider’ geweest die er hun voordeel mee doen. Fipronil is een insecticide tegen vlooien, mijten en teken. Het wordt ook veel gebruikt in vlooienbanden voor honden en katten. Het mag niet worden gebruikt bij of op dieren die worden gebruikt voor voedsel consumptie, want giftig. Het is een matig giftige stof. Met andere woorden, krijg je te veel Fipronil binnen dan kan dat je nier, lever of schildklier sterk beschadigen met alle gevolgen van dien.

Fipronil werd gebruikt om bloedluis, ook wel vogelmijt genoemd, bij de kippen te elimineren:

  1. Bloedluis bijt de kip en de kip gaat krabben.
  2. Krabben veroorzaakt wondjes waardoor andere kippen daar in gaan pikken.
  3. Dat levert weer infecties op bij de kip met veelal de dood tot gevolg.
  4. Eind resultaat fokker heeft 1 kip minder.

Dit proces herhaalt zich dusdanig dat het verlies te veel geld ging kosten. Fipronil is daarom als agressief middel ingezet om deze bloedluis naar het hiernamaals te sturen. Het ‘oeps’ moment kwam pas later.

Ineens weten we ook dat het in 2016 ook over onze kippen is gestrooid. Toen wisten we dat nog niet, daarom geen media aandacht. Nu wel. Wil niet zeggen dat het ook al niet gebeurde in het jaar 2001 of alle jaren daarvoor. Dus niet alleen het ei, maar ook de kip en al het voedsel waar een ei of kip in is verwerkt is besmet. Do the math.

Grote kans dat we allemaal al een heerlijke dosis Fipronil door onze aderen hebben gieren. Misschien hebben we al biologisch anti-stof in ons lichaam aangemaakt waardoor wij de afgelopen jaren geen nier, lever of schildklier transplantatie nodig hebben gehad.

Mervin Willemsz - Fipronil Ei

 

Mervin Willemsz - Fipronil Ei

Fipronil Ei codes gevaar

Eet smakelijk!

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail