Franse Bulldog – Kennis en Advies

Boek (NL). Deze kleine dogachtige hondjes zijn echte mensenvriendjes en kunnen het vrijwel altijd goed vinden met andere honden. De Franse bulldog is een kleine, stevige en gespierde hond met rechtopstaande oren. Hij kan zich dominant opstellen naar andere honden, omdat hij eigenlijk net zo dapper is als zijn dogachtige verwanten. De Boule, zoals de Fransen hem noemen, is een hondje met humor en met zijn speelse gedrag is hij een prima aanvulling in een huisgezin. In een rustige omgeving past hij zich ook uitstekend aan. De Franse bulldog is een gevoelige hond die open staat voor stemmingen. Verder is het een doorzetter, die lichamelijk best gehard genoemd mag worden. Het is een heerlijk hondje, een hondje met karakter.

Franse Bulldog – Opvoeding Gezondheid Voeding

Boek (NL). De kleine hondenrassen staan steeds meer in de belangstelling. Denk maar eens aan de Jack Russell terrier, de Chihuahua en de mopshond. In dit rijtje hoort dan ook de Franse bulldog thuis.
De Franse bulldog is uit vele kruisingen ontstaan en het is niet eens helemaal zeker welke rassen hier een rol bij hebben gespeeld. Het uiteindelijke resultaat is echter een uitstekende huisgenoot.
In dit boek wordt aandacht geschonken aan de historie, de aanschaf, de verzorging, de voortplanting, de opvoeding, de gezondheid en de ziektepreventie.

Franse Bulldog – Ziekten Afwijkingen Gezondheid

Boek (NL). Voor iedereen die erover denkt een Franse Bulldog als huisgenoot op te nemen of die er al een heeft, is deze gids geschreven. Achtereenvolgens worden de geschiedenis van het ras en zijn uiterlijke kenmerken behandeld, waar men op moet letten bij de aanschaf, verzorging en voeding. Ook de specifieke aandachtspunten bij de opvoeding van dit intelligente, maar eigenzinnige ras komen aan bod, en het zindelijk maken van een puppy wordt helder uiteengezet. Ten slotte worden de bij Franse Bulldoggen voorkomende ziekten en afwijkingen beschreven.