Hoe lang bestaat Facebook nog?

 

Iedereen met een Facebook account is, of je dat nu wel of niet wilt horen, verslaaft aan Facebook. Facebook voor en Facebook na. Heb je dat al gelezen op Facebook? Wacht ik stuur je even een link via Facebook, of.. hey heb je gezien wat die persoon op Facebook heeft gezet?

We lijken niet meer zonder te kunnen. Totdat het niet meer bestaat.

En dan wat? Is het heel erg?

De berichten van de afgelopen dagen over Facebook zijn niet mals. Zelfs medeoprichter van WhatsApp Brian Action roept op om je Facebook account te verwijderen.

Het bedrijf Cambridge Analytica heeft data verzameld via een app om je digitale leven in beeld te brengen. Doel: het menselijk gedrag analyseren op social media. Echter is al deze informatie misbruikt voor de Amerikaanse verkiezingen om profielen te maken van de Facebook gebruikers. Daar gaat het mis.

Van 50 MILJOEN Facebook gebruikers liggen de gegevens op straat.

Ondertussen is het Facebook aandeel al meer dan 10% gezakt! En het gaat nog even door. Facebook en Cambridge Analytical geven allebei aan niets fout te hebben gedaan.

Heb jij voor of tegen de Sleepwet gestemd (Wet op de inlichtingen en Veiligheidsdiensten)? Stem je voor dan vind je het niet heel erg dat ook jou gegevens kunnen worden afgetapt omdat ze eigelijk iemand anders willen afluisteren. Wat jij wil.

Blijf jij bij Facebook? Of delete jij je account?

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail