Instagram als persoonlijk fotoalbum gebruiken

Ook ik maak duizend en één foto’s, en dan vooral met mijn iPhone.

Omdat het zo makkelijk is en je hebt hem altijd bij je. De camera’s van de mobiele toestellen zijn

tegenwoordig zo goed dat hij bijna niet meer onder doet voor een spiegelreflex camera. Ok, bijna dan hé ;-).

Ik fotografeer. Zie ik een bijzonder moment, ´klik´, zie ik een actie moment ´klik´ (als ik snel genoeg ben). De natuur op zijn best ´klik´ en zo kan ik nog wel even doorgaan, en dat doe ik dan ook. Al die foto´s staan op mijn telefoon, en op mijn computer.

Wat doe jij met je fotos?

En wat doe ik ermee, zeer weinig. Ze staat er maar te staan, digitaal te zijn. Vroeger schoot ik een rolletje van 36 vol en liet ik ze met grote spanning ontwikkelen omdat ik niet wist hoe ze eruit zouden komen te zien.

Daarna gingen ze vol trots in een fotoalbum waar ik in kon bladeren en die zichtbaar in de kast ging. Nu gaat dat anders. We zijn verwend door de techniek en vergeten de waarde van de foto’s. De gedachten en gevoelens die er voor de camera plaats vond toen je op de knop drukte.

Foto’s bewaren

Ik wil ze dan ook vastleggen en heb Instagram gekozen als medium. Heb je al een Instagram account dan kan je mij of anderen makkelijk volgen. Heb je dat niet, dan moet je via je webbrowser naar Instagram surfen, en dan de persoon opzoeken om zijn of haar foto’s te bekijken.

Het grote voordeel wanneer je je foto’s op Instagram zet is dat ze er altijd zijn. Je kan ze altijd bekijken en ze worden niet vergeten. Je kan ze laten zien aan anderen en delen met vrienden, familie, kennissen of met de hele wereld!

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail