iPhone zonder case of bescherming in het dagelijks leven

Ik besloot om mijn iPhone 5 volledig case loos te gaan dragen!

De meesten van jullie denken waarschijnlijk dat dit ontzettend zonde van het toestel is.

Zelf vind ik dit niet en zal beargumenteren waarom.

In de case uit de case

In het verleden haalde ik mijn iPhone 5 uit mijn bescherm case als ik foto’s of video’s ging maken omdat het dan prettiger aanvoelde. Ook bij het gebruik van socialmedia waarbij ik veel moest typen haalde ik hem uit de case.

Na het lezen van een online artikel over wel of geen cases begon ik te denken. Waarom zijn we toch zo geobsedeerd door het inpakken van onze mooie apparaten in beschermende cases, bumpers of sleeves? Beroofd deze cases ons niet van het plezier van het gebruik zoals het bedoelt en ontworpen is?

Experiment geen case

Ik besloot te beginnen aan een experiment. Een die erg duur kan uitpakken maar mij tegelijkertijd kan voorzien van een bevrijding. Ik had het plan om mijn iPhone 5 zonder case, hoes of bumper de hele dag bij me te dragen.

Het is nu twee maanden geleden en ik heb nooit meer achterom gekeken. Ik vind het nu onvoorstelbaar dat ik ooit een case om mijn prachtige iPhone 5 heb gedaan en zal ook nooit meer terug kijken naar mijn case gebruik. Ik heb er geen spijt van, absoluut niet.

Voorzichtigheid

Natuurlijk heeft het dragen van je iPhone zonder case zijn nadelen. Het is bijvoorbeeld onvermijdelijk dat je telefoon een paar krasjes hier en daar zal krijgen. Deze krasjes zijn grotendeels onmerkbaar en zie je praktisch niet. Doe je een grondig onderzoek aan je iPhone van dichtbij, of houd je hem in de zon onder een bepaalde hoek dan zul je wel wat zien. Maar wat maakt het uit! Het plezier is vele malen hoger en weegt niet af tegen de nadelen dat een case geeft. Tel eens hoevaak je per dag je case open klapt of hoe vaak je een lege sleeve de ene andere hand hebt terwijl je je iPhone in je andere hand hebt.

Ik moet wel toegeven dat je natuurlijk wel voorzichtig moet zijn met je iPhone omdat je geen case meer gebruikt. De krachten van de natuur hebben nu meer toegang tot je device. Denk aan zwaartekracht, regen en krassen. Maar aan de andere kant, ik heb hem al een keer laten vallen, per ongeluk bij mijn binnenzak ingedaan waar ook mijn sleutels zaten. En ik moet zeggen, hij ziet er nog steeds al nieuw uit.

Reacties

Van mijn vrienden krijg ik reacties als ‘ben je wel goed bij je hoofd’ en ‘wat zonde dat je er niets om heen doet’. Maar als ik uitleg hoe prettig het nu in gebruik is. Dat ik de iPhone nu ook echt voel als ik hem gebruik, en dat ik hem nu echt gebruik. Per slot van rekening, je telefoon is een gebruikers toestel. Je wilt hem gebruiken en niet de hele dag door met zijde handschoenen aan pakken.

Ik kreeg zelfs een grappig reactie van een totaal onbekende toen ik bij de Starbucks was: ‘Je moet wel heel moedig zijn om zonder een case met je iPhone rond te lopen’. Na mijn verhaal waren ze toch wel overtuigt, en begonnen ze zelf ook kritisch naar hun case en sleeves te kijken dat hun toestel inpakte en onherkenbaar maakte.

Genieten van iPhone design

Met een case om je iPhone zien mensen niet eens wat voor een gsm je hebt zonder op je scherm te kijken. Het design look en feel is volledig verstopt in de case. Zonde.

Een paar maanden geleden voelde ik mee met iedere iPhone case gebruiker. Maar nu zie ik dat het ronduit belachelijk is om je toestel zo af te dekken. Je betaald immers een goed bedrag voor zo’n mooi toestel en design dat iPhone heeft. Met een case kan je hem niet eens voelen of genieten van het design. Buiten dat, je maakt hem ook nog dikker en zwaarder wat het gebruik een stuk onhandiger maakt.

Blij dat ik nu de iPhone zonder case draag

Ik moet toegeven, ik het begin was ik een beetje geïrriteerd met de haarfijne krasjes op het scherm, of de lichte slijtplekjes op de aluminium behuizing. Ik begon te denken of ik wel de juiste beslissing had genomen om mijn iPhone 5 zonder case te gaan gebruiken. Ik heb mijn iPhone op een hardhouten vloer meerdere keren laten vallen. Ik leg onbewust het glas naar beneden of naar boven op vrijwel elk oppervlak. Ik stop hem vaak in mijn zak met andere gevaarlijke objeten, en toch, hij ziet er nog steeds als nieuw uit. Geen problemen, het valt me allemaal ontzettend mee.

Conclusie

Alles bij elkaar genomen, heb ik geen spijt van mijn beslissing om de case van mijn iPhone af te laten. Het is zo’n vrij gevoel om direct met je iPhone aan de slag te kunnen wanneer je hem nodig hebt. Hij hoeft niet eerst uit de sleeve of de case hoeft niet eerst open. Je pakt hem, drukt op de knap en daar ga je. Hij is licht, het mooie design is zichtbaar en ik geniet er nu extra veel van om hem vast te houden. Hiervoor is de iPhone bedoelt, in mijn geval nu de iPhone 5.

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail