Kan je met Socialmedia scoren?

 

Wat werkt wel en wat werkt niet. Gewoon doen, proberen en fouten maken. Pas dan kom je er achter. Stroop je eigen mouwen op en ga er dwars doorheen. Ik houd ervan om veel fouten te maken om daarna snel verder te gaan. Het proces van de learning curve is wat mij boeit.

Stroop je mouwen op

Zelf ben ik op alle social media kanalen actief (Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram en LinkedIn). Dat doe ik vooral om de ontwikkeling per platform bij te houden en deze hands-on uit te proberen. Dan verdiepen in de analytics en kijken waar het beter kan, wat scoort wel en wat minder. Doorgaan op de pluspunten.

Tijdens de bijeenkomst van de Socialmedia Club Enschede was het maar weer overduidelijk dat video scoort. Patrick Petersen en Gea van Bruggen bevestigden dit nogmaals. Maak video en of een vlog van je activiteiten die jij belangrijk vind voor jezelf, of je organisatie. Zet er ondertitels onder voor diegene die het geluid uit heeft staan, want dat zijn er heel veel.

Ga niet voor 100%

Je video hoeft niet perfect te zijn. Geen zorgen over belichting of het zoeken naar de perfecte achtergrond. Een stotter in een zin is ook geen probleem. Echtheid. Dat is waar het om gaat en dat willen de kijkers ook graag zien.

Ik weet dat het een drempel is om jezelf op te nemen in een vlog, maar doe het gewoon. Wat kan er gebeuren? Alleen maar positieve uitkomsten. Het leven bestaat niet uit filters en perfecte omgevingen als je naar buiten kijkt. Wees echt, daar scoor je mee.

Connect met je medemens via social media. Wees social op social media. Veel succes!

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail