Kerstdagen met elk jaar die vervelende verwachtingen

Wat is de bedoeling van de kerstdagen. Wat wordt er van je verwacht en wat verwacht je van anderen?

Behalve dat de geboorte van een baby gevierd wordt zijn er tot de dag vandaag aan toe ook allerlei verwachtingen gecreëerd

Je moet een kerstdiner maken, je moet kaartjes versturen en vooral naar wie wel en wie niet?

Verwachtingen

Je moet cadeautjes kopen, druk maken om je kleding, je moet de kerstboom opzetten, je moet je familie uitnodigen, je moet keuzes maken waar en wanneer je naar wie gaat.

Best een negatieve insteek. Helaas zie ik om mij heen dat dit best veel stress voor veel mensen oplevert. Iedereen rent vliegt en doet alles om het voor elkaar te krijgen. Alles om die 2 dagen zo perfect mogelijk te maken. Natuurlijk niets mis mee, ieder zijn ding.

Stress

Al die stress en drukte is niet goed voor je, het verkort je levensjaren. Maar het kan toch ook anders? Keep calm and enjoy Christmas.

Op je eigen manier

Dit jaar doen wij het zo. Eerste kerstdag heerlijk met de familie thuis. Zelf eten voorbereiden en meenemen, anderen regelen het vlees. De bakplaat op tafel en braden en bakken maar! Met de mensen om je heen die op die dag aanwezig kunnen zijn. De tweede kerstdag pakken wij met ons gezin de Mac Donalds.

Geen drive by, maar gezellig binnen het menuutje eten. Waarom niet? Daarom juist wel. Snel lekker en lekker snel, en voor de rest heerlijk thuis relaxen. Genieten. Maandag moet ik immers weer aan het werk.

Wat wil ik nog meer? Heb jij het dit jaar anders gedaan, of juist niet?

Prettige feestdagen!

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail