Plaskaart zindelijkheidstraning voor jongens en meisjes

Het moment waarom je zoon en of dochter zelf naar het toilet kan is een milestone voor elke ouder. Echter is het niet altijd vanzelfsprekend. Kinderen houden van leren op een spelende manier. Vanuit eigenervaring weet ik dat plaskaarten werkt. Ze doen netjes hun behoefte en plakken een sticker op de kaart. Is de kaart vol dan volgt er een afgesproken beloning. Op naar de volgende volle kaart!

Download hier de gratis plaskaart voor jongens. Deze kaart kan in het toilet worden opgehangen tijdens de WC training voor jongens.

Bij elke goede plasbeurt in het toilet mag een sticker worden geplakt zodat hij zelf ook trots op zijn prestatie kan zijn. Download met de links hieronder de plaskaart naar keuze.

Plaskaart voor jongens

Klik HIER voor het originele formaat voor de JONGENS om te kunnen printen.

Plaskaart voor meisjes

Klik HIER voor het originele formaat voor de MEISJES om te kunnen printen.

Tips om je kind zindelijk te krijgen

  1. Begin pas te oefenen als je kind er klaar voor is. In een rustige periode. Start niet als je bijvoorbeeld zelf net een drukke werkweek hebt.
  2. Koop een klein plastic kinderpotje. Hiermee kan je kind laten zien dat het al wil zitten op een potje of om aan te geven dat je kind naar het toilet wil. Prijs elke zit op het potje aan.
  3. Prijs je kind altijd aan voor elke poging. Ook al heeft je kind geen plasje gedaan.
  4. Doe het eens voor. Ga op het toilet zitten en laat zien wat de bedoeling is.
  5. Heb vooral geduld. Blijf altijd rustig, ook als het niet lukt. Neem de tijd.
Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail