Uitgestorven basketbalvelden

Ik kom er nog geregeld langs. De basketbalvelden waar ik en mijn vrienden dagelijks te vinden waren. Rond een jaar of 12 begon mijn interesse voor basketbal te groeien. NBA Action werd 1x per week ongecodeerd uitgezonden. Wat een feest was dat!

Vele jaren heb ik competitie gespeeld en ben lid geweest van de Jugglers, daarna een zijstap naar Amical gemaakt om jaren later weer terug te keren naar de Jugglers.

Een vooral back then in Amerika een bekende sport. Hele dagen in het weekend en na schooltijd waren we aan het basketballen. Partijtje spelen of op de vreemdste en vooral hardste manier proberen te dunken. Oke, de ring hing lager dan de officiële 3.05mtr hoogte. Maar leuk was het wel!

Een blessuren hier en daar. Van gescheurde enkelbanden, opgerekte kniebanden en een uit de kom schietende onderbeen. Dan op de krukken nog steeds met de guys een balletje schieten want dat moet gewoon, zit in het bloed. Kan niet anders.  Zelfs avonds in de winter na het uitgaan. Pitch black donker. Auto voor het veld parkeren. Grote lampen aan. Met bevroren handen eerste even sneeuwschuiven en dan een balletje gooien. No holding back, just do! Geweldig. En nu?

Nu zijn de basketbalvelden buiten elke seizoen van het jaar uitgestorven.

Geen kip meer te bekennen. Waar is iedereen? Oh ja, computers, Playstation, Netflix, Socialmedia en binnen chillen. De tijden zijn veranderd. Jammer.

Ik heb in ieder geval 1 trofee van die tijd. De aller eerste ring van de basket waar wij in de jaren ’80 en ’90 met z’n allen op tekeer gingen! Priceless!

 

Ik ga.

Een balletje schieten. Wie doet mee? Tot later!

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail