Wat is de Apple Watch of de Apple Horloge?

Hoe ziet de Apple Watch eruit? Op de foto hierboven kun je de Apple Watch bewonderen.

Apple heeft 6 verschillende bandjes ontworpen voor deze prachtige gadget die je eenvoudig kunt aanpassen naar eigen smaak. De Apple Watch is te koop in twee verschillende groottes en 3 verschillende edities. Er is een standaard uitvoering, maar ook een Sport en Edition (18 karaats goud). Het scherm van de Apple Watch is krasbestendig dankzij het nieuwe sterke saffierglas. Opladen van dit gadget gaat eenvoudig en draadloos via een speciaal (MagSafe) inductie-systeem.

De Apple Watch beschikt over een ‘digitale kroon’ zoals we die kennen van een standaard horloge, waarmee de tijd kan worden aangepast. Met behulp van deze knop kun je inzoomen op kaarten, scrollen door lijsten en met één druk erop terugkeren naar het beginscherm.

Sensoren en gezondheid

Zoals al eerder aangegeven is de Apple Watch het hart van de Gezondheid applicatie die standaard in iOS 8 wordt meegeleverd op je iPhone. Met behulp van verschillende sensoren in de Apple Watch en iPhone worden gegevens verzameld en doorgestuurd naar de Gezondheid applicatie in iOS 8. Met behulp van de geïntegreerde hartslagmeter (via LED-indicatie) kan je hartslag gemeten worden.

Alleen maar gezondheid?

De Apple Watch is niet alleen maar bedoeld voor gezondheid, naast al deze functies beschikt het ook over een handig communicatie systeem met je iPhone. Zo kun je op het scherm verschillende meldingen zien die ook aanwezig zijn in je berichtencentrum. Handig om snel te zien wie je een bericht of e-mail stuurt en deze te beantwoorden. Een telefoongesprek kun je via de Apple Watch negeren om een gesprek te voeren dien je wel je iPhone bij de hand te nemen.

Het is heel simpel om alle meldingen van je iPhone te bekijken op de Apple Watch, daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het weer, navigatie, mail, kalender, berichten, enzovoorts te bekijken en de duizenden app ontwikkelaars die hun apps compatibel kunnen maken met de Apple Watch.

Antwoorden op een bericht? 

Het kan vanaf de Apple Watch met enkele standaard antwoorden, dicteren via Siri of via de nieuwe emojicons waarbij je zelf de expressie van de emoji kunt aanpassen voor extra persoonlijkheid. Daarnaast sprak Apple ook over Digital Touch. Deze functie is ontzetten leuke toevoegen tussen vrienden, je kan boodschappen tekenen en doorsturen naar de contacten of trilsignalen doorsturen via de geïntegreerde TapTic.

De Apple Watch dient ook als media center, zo kun je eenvoudig via de Apple Watch een muzieknummer pauzeren, overslaan, volume aanpassen, enzovoorts. Uiteraard dient de muziek aanwezig zijn op je iPhone, iTunes of op je Apple Watch die je dan via Airplay kunt afspelen op je Apple TV of luidsprekers.

Comptabiliteit

De Apple Watch kan alleen gebruikt worden in combinatie met een iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 en iPhone 6 plus.

Wanneer beschikbaar en prijs?

Het belangrijkste is uiteraard de prijs en wanneer we voor de winkel kunnen gaan liggen om dit fel begeerde gadget aan te schaffen. De Apple Watch komt begin 2015 in de winkel en zal een prijs krijgen vanaf $349.

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail