Wat is het Deepweb of Darknet internet?

Hoe veilig voel jij je op het internet?

Het lijkt alsof de regering het steeds meer toe laat anderen te laten zien hoe jij je gedraagt op het internet.

Welke websites je bezoekt, welke gesprekken je voert, wat je in je e-mail verstuurd en welke films je hebt gedownload.

Hier lees je alles over het internet wat Google je nooit zal laten zien.

Internet in het algemeen

Het internet is enorm groot, dat zal niet onbekend zijn, maar het is bijna niet te geloven dat wanneer je een engelse term ‘cats’ in Google typt dat je dan 1.640.000.000 resultaten binnen een halve seconde krijgt.

Maar wat als ik je nu vertel dat Google en andere zoekmachines maar een klein deel van het hele internet kan vinden en jou kan laten zien? Google laat ongeveer 5% zien van het internet. Deze 5% is alles wat je zult vinden van de 100% wat er bestaat. Dus wat zit er in die andere 95% , waar staat het en wat zit erin?

De andere ‘ontzichtbare’ 95% van het internet

Die andere 95% van het web heeft verschillende namen: Dark Net, Invisible Web, Dark Web, Deep Web en Deep Net.

Deze andere donkere kant van het internet bestaat uit ontzettend veel  verschillende zaken. Het grootse gedeelte van deze kant van het internet heet Deep Web, Underweb of onzichtbare web genoemd, dit omvat eigenlijk alles dat de huidige zoekmachines niet kunnen vinden. Bijvoorbeeld, er is een hoop database-informatie, dynamische content (zoals tijdelijke webpagina’s) en andere obscure gegevens die zoekmachines als Google niet kunnen indexeren.

Wat vind je in het Deep Web?

Binnen deze duistere wirwar van informatiewereld speelt het donkere Deep Web internet zich af. Als het internet als het ware een groot winkelcentrum zou zijn dan is het Deep Web een donker steegje hiervan. Aan deze kant van het internet is er veel te vinden. Drugs, huurmoordenaars, illegale spullen, extreme meningsuitingen, ontvoering verzoeken, extreme racisme, opruim acties, wapens, explosieven, munitie, instructies voor bomgordels en bommen. Alles is er te vinden en te koop. Hier is zelfs een eigen soort van Marktplaats van opgezet.

Wat is Silk Road?

Een van de grootste markten in de Deep Web werd onlangs stilgelegd door de FBI, en deze markt heette de Silk Road. Deze ondergrondse website is beschreven als het donkere Amazon of eBay. Hier vond je alles wat je maar wilde. Alles wat Google je niet kan laten zien.

Wie kan er op het Deep Web komen?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar het Deep Web. Vaak is het om de communicatie via het internet volledig anoniem te houden. Overlopers van de vele regimes en politieke activisten communiceren vaak via dit netwerk als hun internetactiviteit onder toezicht wordt gehouden zoals bijvoorbeeld in het Midden-Oosten en China.

Hoe kom je op het Deep Web?

Zelfs Amerikaanse burgers beginnen deze technologie en het Deep Web te gebruiken omdat de NSA op het normale internet alles in de gaten houdt. Het aantal gebruikers groeit ook, want het is heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot deze donkere steegjes. Speciale software en browsers laten je hier mee deze wereld betreden. Bijvoorbeeld, de TOR browser is vooraf geconfigureerd om een groot deel van het Deep Web te bekijken.

Tot slot

Zit je op het Deep Web? Pas op wat je download, open geen bestanden want deze kunnen je IP adres vrijgeven zodat je niet meer anoniem bent, start geen programma’s vanaf deze websites, installeer geen plugins. Weet wat je doet op het Deep Web. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Deel deze post:
FacebookTwitterLinkedInEmail